Как да изберем качествен продукт Алое Вера

 

На какво да обърнем внимание при избора на продукт алое вера?

Алое вера може да се пие и да се използва външно. Счита се, че е най-ефективно когато се приема във форма, възможно най-близка до природната. В течна форма алоето трябва да има минимална обработка. To трябва да бъде подложено на „студена” обработка, за да се запазят оригиналните съставки и свойства на продукта. Добре е да е извлечено от прясно откъснати листа алое и опаковано в рамките на деня, за да се запазят полезните вещества. Препоръчително е да се купува алое от производители, които гарантират, че е органично отгледано - без химикали и пестициди. Необходимо е да е от вътрешността на листото, тъй като ако е от цяло листо обработката включва и алоинът, съдържащ се в обвивката. 


Каква е разликата между различните марки?

Алое Вера е продукт, който се продава в много търговски обекти и чрез дистрибутори на фирми за директен маркетинг. Без пряк контрол върху всеки етап, от производството до клиента, е трудно да се осигури качествен контрол на продукта. Проблемите са прекомерна преработка, вредни добавки, разреждане с други субстанции.


Важно от етикета! 

Обърнете внимание дали продуктът е за пиене или само за външна употреба. Вижте съдържанието на алое вера в продукта. Описано ли е точно какво съдържа продукта.

Важно е да се обърне внимание на концентрацията на Алое Вера и указания препоръчителн дневен прием - при концентрация 99.8% стандартно се приема 120 мл. на ден. Друго, което не трябва да пропускате е указаният срок на съхранение след отваряне, прекалено дългият срок на съхранение след отваряне /повече от 1 месец/ е показател за наличие на много консерванти в продукта. При продукт с наименование гел Алое Вера обърнете внимание дали продуктът не е добил вид на гел с помощта на сгъстител - ще го разпознаете в състава под наименованието Xanthan gum, Guar gum и друг вид сгъстител. Наличето на полизахариди означава, че в продукта има добевани въглехидрати - нишесте, целулоза, гликоген, галактоген, смоли. 


Каква е цената на сока от Алое Вера?

Закупувайте продуктите от сигурни източници, при които се знае какъв е процеса на производство и точно какви са съставките. Не е необходимо цената на продукта да е висока, тъй като тя може да е натоварена с тежка дистрибуторска машина, която го оскъпява значително. Размерът на опаковката също влияе върху цената. Със закупуването на по-голяма опаковка си спестявате цената за опаковка и етикетиране, с която неизбежно е натоварен продукта в по-малка опаковка.  


Какви са сертификатите, които продуктът трябва да притежава?

Необходимо е продуктът да има сертификат за анализ, който показва в подробности съдържанието,  и характеристиките на продукта, както и резултати от микробиологичните му изследвания за съдържание на патогени, които могат да ви разболеят, ако са над здравословните норми.

Съществуват независими неправителствени организации, които провеждат допълнително сертифициране на продуктите. Тези сертификати не са задължителни, те се използват за повдигане реномето на производителя и обосноваване цената на продукта. 

Сок Алое Вера 99.8% от вътрешен гел - изгоден пакет: 6 бр. по 946 милилитра.



Коментари

Популярни публикации