Древната суперхрана Алое Вера - какво съдържа

 



Източник на информация: naturalhealers


Растението Алое Вера е пълно с "добри неща" - 75 активни компонента, за да бъдем точни. Натуралните витамини, минерали и аминокиселини в растението са необходими за доброто здраве. За да разберете как алое вера помага в борбата с болестите е добре да разберете какво точно съдържа вътрешния гел на листата. 


Витамини

Алое Вера включва няколко витамини: A, C, E, B1, B2, B3, B6 и B12.

Витамините А, С и Е са антиоксиданти и спомагат за отстраняването на свободните радикали, които могат да допринесат за рак, сърдечни заболявания и други заболявания.

Витамин А спомага за силна имунна система и растеж на костите. Той помага за отстраняването на вирусни или бактериални заплахи за тялото.

Витамин С  е витамин, който се смята, че предпазва от рак и сърдечно-съдови проблеми. Също така поддържа имунната система.

Витамин Е Може да предпазва от сърдечни заболявания, като същевременно насърчава силната имунна система.

Витамин B1 Също известен като тиамин, В1 играе роля в храносмилането и допринася за здравословната нервна и имунна система.

B2 се нарича рибофлавин и действа като антиоксидант. В2, подобно на други витамини от вида B, осигурява на тялото енергия чрез създаване на гориво от храната. Той също играе важна роля в поддържането на силна нервна система.

B3 също известен като ниацин, витамин В3 се използва за лечение на висок холестерол, мигрена и диабет. Той се използва и за очистване на тялото от токсини и подпомагане на доброто храносмилане.

B6 е важен за много от системите на организма, включително имунна, сърдечно-съдова и храносмилателна. Витаминът също е свързан със серотониновия и допаминовият процес.

B12 основно се открива в животински продукти, В12 е необходим за здрави кръвни клетки и подпомага  изграждането на ДНК.


Минерали

Калций известен с ролята си за здрави кости, калцият е от жизненоважно значение за сърдечно-съдовата и нервната системи.

Натрий често обсъждан като негативен минерал е от съществено значение за кръвното налягане, мускулите и нервите.

Желязо участва в изграждането на кръвните клетки и протеините в организма. Необходим е за енергия.

Магнезий - този минерал е необходим за стотици процеси в организма, включително регулиране на кръвната захар и поддържане на силната имунна система.

Калий помага за изчистването на клетките, защитава кръвоносните съдове и се смята, че помага за намаляване на риска от сърдечни заболявания.

Мед необходим за растеж и общо здраве. Този минерал спомага за поддържането на здравословна функция на сърцето и се смята, че спомага за предотвратяване на остеопорозата.


Полизахариди

Алое вера съдържа уникален вид захар, наречена Ацеманан. Предполага се, че полизахаридът има антивирусни свойства, облекчава стомашно-чревните проблеми и стимулира имунната система.


Мастни киселини

Алое Вера се състои от четири растителни мастни киселини, за които е доказано, че имат противовъзпалителни и антисептични свойства. Киселините съдържат и болкоуспокояващи компоненти.

Според Националните институти по здравеопазване (NIH), алое вера съдържа 20 аминокиселини, седем от които са от съществено значение.

Растението също съдържа хормони, които подпомагат заздравяването на рани, както и осем ензима.



*В сатията е посочен източника на информация, тя не е медицински съвет. 




Коментари

Популярни публикации