КАК ДА ИЗБЕРЕМ КАЧЕСТВЕН ПРОДУКТ АЛОЕ ВЕРА

На какво да обърнем внимание при избора на продукт алое вера?

Алое вера може да се пие и да се използва външно. Счита се, че е най-ефективно когато се приема във форма, възможно най-близка до природната. В течна форма алоето трябва да има минимална обработка. To трябва да бъде подложено на „студена” обработка, за да се запазят оригиналните съставки и свойства на продукта. Добре е да е извлечено от прясно откъснати листа алое и опаковано в рамките на деня, за да се запазят полезните вещества. Препоръчително е да се купува алое от производители, които гарантират че е органично отгледано, без химикали и пестициди. Необходимо е да е от вътрешността на листото, тъй като ако е от цяло листо обработката включва и алоинът, съдържащ се в обвивката.

Каква е разликата между различните марки?
Алое Вера е продукт, който се продава в много търговски обекти и чрез дистрибутори на фирми за директен маркетинг. Без пряк контрол върху всеки етап, от производството до клиента, е трудно да се осигури качествен контрол на продукта. Проблемите са неправилно съхранение, прекомерна преработка, вредни добавки, разреждане с други субстанции.

Каква е цената на сока от Алое Вера?
Закупувайте продуктите от сигурни източници, при които се знае какъв е процеса на производство, точно какви са съставките, и как се съхранява продукта. Не е необходимо цената на продукта да е висока, тъй като тя може да е натоварена с тежка дистрибуторска машина, която го оскъпява значително. Размерът на опаковката също влияе върху цената. Със закупуването на по-голяма опаковка си спестявате цената за опаковка и етикетиране, с която неизбежно е натоварен продукта в по-малка опаковка.

Какви са сертификатите, които продуктът трябва да притежава?
Необходимо е продуктът да има сертификат за анализ, който показва в подробности съдържанието, и характеристиките на продукта, както и резултати от микробиологичните му изследвания за съдържание на патогени, които могат да ви разболеят, ако са над здравословните норми.

Трябва да притежава и сертификат за добра производствена практика, с който се гарантира произхода, качеството на процеса на производство и нормите съгласно които е проведен, както и безопасността и ефективността на продукта за употреба от хора.

Съществуват независими неправителствени организации, които провеждат допълнително сертифициране на продуктите. Тези сертификати не са задължителни, те се използват за повдигане реномето на производителя и обосноваване цената на продукта.

Важно от етикета! Обърнете внимание дали продуктът е за пиене или само за външна употреба. Вижте процентното съдържание на алое вера в продукта. Описано ли е точно какво съдържа продукта. Обърнете внимание посочено ли е как е стабилизиран продукта, какви и в каква концентрация са използваните стабилизатори.

Коментари

Популярни публикации