ПОЛЗИТЕ ОТ АЛОЕ ВЕРА В СПОРТА И ПРИ ФИЗИЧЕСКИ НАТОВАРВАНИЯ

Източник: www.thesuperfoods.net

Алое вера е многогодишно растение, което расте в тропическите и субтропичните райони. Това растение съдържа много вода в листата си. Съдържа прозрачен гел, който се състои от 99% вода и 1% гликопротеини и полизахариди.

Докато полизахаридите ускоряват възстановяването и растежа на кожата, гликопротеините намаляват възпалението и болката. Алое Вера също съдържа витамин А, С, В12 и Е, цинк, калций, магнезий, есенциални мастни киселини, аминокиселини, липиди и стероли.

Продуктите от алое вера се използват както външно, така и вътрешно от спортисти, които искат да поддържат добро здраве и енергия.

Той е отличен за тези, които изпитват дискомфорт или износване на мускулите. Пиенето на алое вера детоксифицира организма, подсилва имунната система и подобрява проблеми като напрегнати мускули, разкъсани мускули, навяхвания, разкъсвания и синини.

Освен това гелът от алое вера може да се използва локално върху напрегнати мускули, за да осигури облекчение. Той може да бъде включен в ежедневните масажи при спортисти и други хора, които извършат тежка физическа дейност.

Няколко изследвания са установили, че противовъзпалителните съставки, съдържащи се в алое вера, могат да се предпазват от различни хронични и други възпалителни състояния като възпаление на мускулите (миозит), бурсит, тендинит.

Използвайте 99,8% сок от алое вера Fruit of the Earth


Коментари

Популярни публикации