10 ПОЛЗИ ОТ АЛОЕ ВЕРА ЗА КРАСИВА И ЗДРАВА КОЖА



Източник: youngerskinguide.com

Ако имате членове на семейството, които са като мен, значи имате в дома си растение от алое вера в случай на необходимост. Това растение, познато още като Aloe Barbadensis Miller, се използва от векове за лечение на кожни проблеми. Тo е от полза за кожни проблеми като:


- Порязвания

- Изгаряния

- Псориазис

- Сърбеж

- Акне

- Белези

- Обриви

- Екзема

- Пъпки

- Бръчки

- Черни точки

- Раздразнения


Това растение прилича на кактус и гелът от вътрешността на листата му е много полезен. Този гел може да се използва като естествено лекарство за изгаряне, порязване и други терапии.


ИСТОРИЯ

Алое вера е документирано отдавна, то се споменава още в медицинския документ Egyptian Ebers Papyrus, който датира от 1500 г. пр. Хр. То се споменава и на глинени пана от Месопотамия през 2200 г.пр.Хр., където е описано неговото използване при лечение на проблеми с храносмилателния тракт. Вероятно е било използвано и много преди да бъде документирано. Алое Вера е и част от легенда която казва, че Аристотел убеждава Александър Велики, че трябва да победи Сокотра, за да получи контрол над алое вера. То е било използвано от маите, индианските племена, самурайте, древните римляни и много други през вековете.




Дори да не сте виждали растение алое вера, вероятно сте чували за алое вера и неговия гел. Поради неговите свойства много компании го добавят като съставка към продуктите, които произвеждат за грижа за кожата и други лечебни продукти. Можете да го намерите в кремове, добавки, лосиони, сокове. Можете да използвате алое вера самостоятелно или в комбинация с други полезни за кожата съставки. Пример за това е Крем Алое Вера на Fruit of the Earth. В допълнение към алое вера, той съдържа витамин Е, масло от пшеничен зародиш и други натурални емолиенти, които са чудотворни за кожа с признаци на стареене. Витамин Е е антиоксидант, който помага при бръчки, възрастови петна и др. Маслото от пшеничен зародиш е пълно с хранителни вещества - над 20! Помага за овлажняване на кожата, подпомага производството на колаген и прави кожата гладка и свежа.


НАЧИНИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА АЛОЕ ВЕРА



Слънчево изгаряне

При слънчево изгаряне, гелът от Алое вера охлажда и успокоява. Освен това, тъй като той действа като овлажнител ще подпомогне оздравителния процес на кожата след изгарянето.

Овлажнител

Алое Вера Гел е уникален естествен овлажнител. Основен компонент в гела е водата, а останалата част са над 200 различни хранителни вещества. Използвайте при суха кожа или като ежедневен овлажнител. Нанесете гела от алое вера и го оставете да попие в кожата.


Акне

Алое Вера е от голяма полза при лечението на акне, черни точки, пъпки и раздразнения. Той има антибактериални и противогъбични свойства, които са важни при лечението на акне. Освен това има свойства, които намаляват сърбежа, което всички знаем, че може да е проблем с акнето. Ако се стремите да предотвратите акне, Алое вера има свойства да премахва мръсотията и излишната мазнина, които могат да доват до възпаление.

Ако имате ли белези от акне съдържанието на хранителни вещества в алое вера ще подпомогнат регенерацията на кожата, което ще подпомогне намаляването на белезите. Нансяйте Гел от Алое Вера или използвайте в маски против акне.


Стареене и бръчки

Ако търсите средство за намаляване на фините линии и бръчки, изпробвайте алое вера. Неговите овлажняващи свойства помагат да запазите кожата си здрава, витамините я укрепват и освежават. Алое Вера също така подпомага за възстановяване и запазване на колагена. Колагенът е изключително важен за предотвратяване на бръчките, а жените започват да го губят в 20-те си години. Нанесете Алое Вера Гел като овлажнител или го използвайте в рецепти за маски против бръчки.

Стрии

Ако започне появата на стрии, използвайте гела от алое вера, за да се предпазите от влошаване на състоянието. В случай че вече имате стрии Алое вера гел ще помогне да избледнеят.

Порязвания при бръснене

Никой не обича порязванията при бръснене; боли, досадно е и не изглежда добре. Нанесете Гел от Алое Вера след бръснене и усетете успокояващия му ефект, тъй като той лекува кожата ви.

При мъжете алое вера действа много добре като афтършейв.

Сияйна кожа

Ако просто искате да поддържате кожата си по-млада и сияйна, започнете да я овлажнявате с алое вера. Използвайте го редовно и ще видите резултата за нула време!

Възрастови петна

Ако се чудите как да използвате алое вера за възрастови петна, това е наистина просто! Редовно, веднъж или два пъти дневно, нанасяйте Гел от Алое Вера върху възрастовите петна или тъмните петна по кожата. Ефектът може да изисква по-дълго време, но ако жъдете търпеливи и настоятелни ще се радвате на резултати!

Брадавици

Вярвате или не, алое вера е естествен и ефективен начин да се отървете от брадавици. Ако имате брадавици, които искате да лекувате, нанесете гел от алое вера, покрийте го с марля или памучен тампон и превържете.. Сменяйте най-малко веднъж дневно. Може да отнеме няколко седмици за желаните резултати, но това е чудесен начин да се отървете от брадавици по естествен начин.

Кожни нарушения

Имате ли друг проблем с кожата, който се нуждае от помощ? Използвайте алое вера при лечението на екзема, псориазис, дерматит и други нарушения, от които кожата ви може да страда. То помага при голямо разнообразие от проблеми благодарение на многобройните си полезни свойства и хранителни вещества.

Коментари

Популярни публикации